Lacul Techirghiol

0744 511 409

contact@pensiuneacaprioara.ro

Lacul Techirghiol, cel mai intins lac salin din Romania

La 5 minute de pensiunea Casa Căprioara se află Lacul Techirghiol, cel mai intins lac salin din Romania, cu lungimea de 7.500 m, adancimea de maximum 9 m si salinitatea de peste 90 g/l. El se deosebeste fundamental de celelalte lacuri prin aspectele sale fizico-geografice cu toate ca geneza este aceeasi (liman fluvio-marin).

Apa si namolul lacului Techirghiol, factori terapeutici de mare valoare medicala si stiintifica, au facut obiectul a numeroase studii, in cele mai diverse domenii de cercetare.

Lacul Techirghiol

Namolul

Namolul este factorul care a facut faima lacului. El face parte din grupa sedimentelor terapeutice subacvatice organogene, fiind caracterizat ca un namol sapropelic de liman. Asemenea namoluri sunt produsul unor procese biochimice si chimice extrem de complexe si de lunga durata pe care le sufera substantele minerale si organice din lac.

Apreciindu-i-se potențialul, au fost construite mai multe baze de tratament cu rolul de a trata peste 40 de afecțiuni recomandate atât adulților, cât și copiilor.

Tratament:

  • Împachetări cu nămol cald;
  • Băi calde cu apă sărată;
  • Aerosoli;
  • Hidroterapie.